Időpontok:
1. csoport: 2024. január 21 – február 4. (15 nap)
2. csoport: 2024. március 26 – április 9. (15 nap)
3. csoport: lásd lejjebb (2025.)

A harmadik turnust ide kattintva találod meg.

A természet és az ősi kultúra harmóniája – Nemzeti parkok, UNESCO Világörökségek

Repülővel, busszal, hajóval, motoros bárkával, evezős sampannal, vonattal, felvonóval, riksával, Vespa-robogóval, kerékpárral és gyalog…

 • 1. nap: Budapest (repülés a délutáni Emirates járattal) – Dubai
 • 2. nap: Dubai – VIETNAM/Hanoi, az ország fővárosa (érkezés délidőben)A szállás elfoglalása után séta a híres óvárosban, a „36 utca” titkainak felfedezése (a Citadella és a Vörös-folyó közti kereskedő-városnegyed, egykoron a királyi dekrétummal biztosított 36 céh utcája, mindegyik az eredeti céh termékének árusítóhelye, barangolás e pezsgő életű, rendkívül hangulatos utcákban és sikátorokban)
 • 3. nap: Utazás a Vörös-folyó deltavidékének gazdag termőtáján keresztül, ahol megfigyelhetjük a vietnami falvak mindennapi életét – Érkezés a Föld egyik legjellegzetesebb trópusi karsztterületére, a Ha Long-öbölbe (a „Leszálló sárkány öble”, UNESCO Világörökség): Hajózás a világ egyik legszebb karsztos szigettengerén (kb. 3000 trópusi kúp- és toronykarszt, mészkőszirt, bizarr sziklaformák s fantasztikus barlangok – ebéd a tenger friss gyümölcseivel, vacsora, szállás a hajón, amely a karsztképződmények között horgonyoz le éjszakára (Rendkívüli időjárási körülmények – monszun, ciklonok, zivatarok stb. – esetén a program módosulhat.)
 • 4. nap: Romantikus napfelkelte, majd reggeli a fedélzeten! – Fakultatív kajakozás a szigetek között – Kikötés Cat Ba szigetén (a legnagyobb sziget a Ha Long és a Lan Ha-öböl között): pihenés, strandolás, fakultatív: motorozás (saját felelősségre) a Cat Ba Nemzeti Parkba és rövid gyalogtúra egy kilátópontra (pazar panoráma a szigettengerre) – hajózás vissza a szárazföldre – Felvonóval Hai Phong városába – Busszal vissza Hanoiba
 • 5. nap: Hanoi: Hoan Kiem-tó („A visszaadott kard tava”),a város nyugalmas szíve, pihenő, sportoló helyiekkel gyönyörű természeti környezetben, régi gyarmati épületekkel, a tavon apró kőpagoda (Teknőstorony) és a Ngoc Son-templom – 1 órás riksatúra a tó körül– Az Irodalom temploma, amelyet 1070-ben Konfuciusz imádatának szentelt templomként építettek, s később az ország első egyeteme lett – Ho Si Minh, a modern Vietnam megalapítójának mauzóleumaNyugati-tó, Hanoi legnagyobb tava, partján Hanoi egyik legrégibb pagodája, a Tran Quoc, illetve a Quan Thanh tempomCitadella (11. század), ahova több száz évig csak a vietnami királyi elit tagjai léphettek be (UNESCO Világörökség)  
 • Esti fakultatív program: ”Kóstold meg Hanoi ízeit!”
  Street Food-túra Vespával – Hanoi sötétedés után (18.00 – 22.30)
  Utazás helyi sofőrökkel Vespa motorokkal, a főváros ikonikus, szűk utcáin, gyakori megállókkal, szenzációs ételek, italok kóstolása, találkozás egy igazán autentikus hanoi stílusú éjszakában helyi emberekkel és élőzenével: Az estét harapnivalóval egy kávézóban indítjuk, ahonnan kilátás nyílik a csodálatos Szent József-székesegyházra. Majd felpattanunk a Vespák hátára, az óváros szűk sikátorain keresztül hol robogva, hol sétálva megérkezünk egy különleges helyre, ahol a harapnivaló mellett néhány rizsbort is megkóstolunk. A következő állomás a gasztronómiai mennyország, ahol Hanoi alapvető ételét kóstoljuk meg, aztán a Nyugati-tó partján egy másik specialitást falatozunk, és megtanulhatjuk a wrap ’n roll művészetét vietnami stílusban. Az éjszaka az Operaház melletti Jazz Clubban ér véget, ahol az 1930-as évek jazzével a hagyományos vietnami zene ötvöződik, élő előadásban!    
 • 6. nap: Utazás a Ninh Binh-karsztvidékre, a trópusi karsztosodás jellegzetes karsztsíkság-típusa, a „Ha Long-öböl szárazföldi változata”: Torony- és kúpkarsztok között a síkságot „tágító”, kanyargó folyók, a hegyek oldalában kisebb barlangok, tufafüggönyök, a folyók mentén rizsföldek – Útközben hajókirándulás az Illatos Pagodához (16 különálló teremből, templomból és barlangból álló komplexum a mészkőhegységben) – Hoa Lu, Vietnam ősi fővárosa a 10-11. században (a Dinh és a Le dinasztia templomai egyedülálló építészettel) – Trang An Tájkomplexum, ahol a lenyűgöző természet és a több ezer éves emberi kultúra harmonikusan együtt él (templomok, pagodák, rizsföldek, kis falvak – UNESCO Világörökség)
 • 7. nap: Csónaktúra Tam Coc táján, a barlangon átvezető folyón, ahol a kúpkarsztok közé zárt karsztos medencében, dolinatavakon, föld alatti folyókon keresztül vezet az út, a zárt katlanokban néhol pagodák bújnak meg, ahova rövid gyalogutak vezetnek – 5 kilométeres kerékpártúra Tam Coc csendes útjain, falvakon, rizsföldeken, folyókon keresztül – Bich Dong pagoda, amely  egy tágas barlangban, illetve előtt épült, a barlangon keresztül vezet az út a hegytetőre, ahonnan pazar panoráma nyílik az egész karsztos tájra – Utazás vissza Hanoiba – Utazás vonattal Dong Hoiba (szállás az éjszakai vonaton 4 ágyas, klimatizált hálókocsikban)
 •  8. nap: Érkezés Dong Hoiba, reggeli – Utazás a Phong Nha Ke Bang Nemzeti Parkba, a Ho Si Minh-ösvény vidékére: Phong Nha-barlang, a világ egyik legnagyobb, a turisták számára részben feltárt barlangja (csónakkal /Paradicsom-barlang/ és gyalog a hatalmas termekben, óriási cseppkövekkel – UNESCO Világörökség)
 • 9. nap: Utazás Quang Tri keskeny útjain, mesébe illő tájain (osztrigatenyésztő lagúnák, rizsföldek, kis falvak) – Az egykori Demilitarizált övezet: a Ben Hai folyó, a 17. szélességi fok mentén húzódó demarkációs vonal, amely a háborúban elválasztotta Észak- és Dél-Vietnamot (háborús emlékek) – Hué, az egyesített Vietnam fővárosa 1802-től 1945-ig: Császárváros/Citadella az egykori uralkodók székhelye, Thai Hoa palota, Tiltott Város/Bíbor palota, ahova csak a császári család tagjai és az őket kiszolgáló személyzet léphetett be, esti séta a Parfüm-folyó partján, a pezsgő életet élő szórakoztatónegyedben (bárok, éttermek, non-stop üzletek, kivilágított folyóparti sétányok)
 • 10. nap: Reggeli után a nyüzsgő Dong Ba piac felfedezéseUtazás a Mandarinok útján, Vietnam legegzotikusabbnak tartott táján: csodálatos lagúnavidék, megálló Lang Co-lagúnánál (Vietnam egyik legszebb tengerpartja) és a Tengeri felhők hágóján (500 méter magasból pazar panoráma a lenyűgöző hegyvidéki tájra és a gyönyörű homokos strandokra) –  Hoi An, ősi kereskedőváros („lámpás város”), egykoron Vietnam legnagyobb kikötője (UNESCO Világörökség): a Japán fedett híd (17. század), a kínai kolónia kereskedőházai egy 200 éves kínai házzal (a japán, a kínai és a vietnami stílusok egyedülálló keveréke), látogatás egy lámpakészítő műhelybe (ahonnan az elkészült termékünket haza is hozhatjuk), Kínai közösségi ház – Pihenés, strandolás a tengerparton, szállás a tengerparti üdülőhelyen
 • Esti fakultatív program: Teh Dar Vietnami Bambusz Cirkusz
  Kalandra hívás a vietnami hegyvidéki emberek varázslatos világába (vadvadászatok, holdfényes romantika, a dzsungel halál- és reinkarnációs meséi merész, látványos akrobatikával, az UNESCO Szellemi Kulturális Világörökségként minősített, egzotikus törzsi hangszerek hipnotizáló dallamaival)
 • 11. nap: Pihenés, strandolás a Dél-kínai-tenger partjánFakultatív: My Son, egy buja völgyben fekvő 1500 éves templomegyüttes, a hajdani civilizáció (Champa Királyság) vallási központja (UNESCO Világörökség) – szállás a tengerparti üdülőhelyen
 • 12. nap: Danang – Repülés belföldi járattalHo Chi Minh-város (Saigon), Vietnam legnagyobb városa (10 millió lakos, 7,5 millió motorkerékpár): séta a történelmi városközpontban (Dong Khoi utca, az egykori gyarmati Saigon szíve), „Kis Párizs”, az egykori Francia Indokína közigazgatási központja; Városháza (az egykori Hotel de Ville), a régi Operaház, Notre Dame katedrális, Függetlenségi Palota 20.000 m2 alapterülettel, s 12 hektáros kerttel – Látogatás a Kínai negyedben:  Thien Hau templom, a kínai származású lakosság legfőbb találkozóhelye – Ben Than, Saigon legizgalmasabb piaca; Hi Thi Ky, a „Virágok utcája”)
 • 13. nap: Chu Chi alagutak, egy többszintes alagútrendszer 200 km hosszan kígyózva a felszín alatt, a vietkongok egykori gerillabázisa, ahol kórházakat, iskolákat, lakásokat, fegyverraktárakat is kialakítottak – Can Tho, jellegzetes dél-vietnami város a Mekong-deltában
 • 14. nap: Kirándulás a Mekong folyó hatalmas deltavidékén (smaragdszínű rizsföldek, holtágak, fantasztikus vízi világ): utazás helyi motoros bárkával a deltavidék legnagyobb, leghíresebb úszó piacára, gyümölccsel, zöldséggel, hallal megrakott csónakok sokasága kiabáló árusokkal – Továbbhajózás Tien Giang tartományba (táglaégető kemencék), An Bihn-sziget (látogatás egy kókuszcukorka-készítő manufaktúrában és egy rizspapírkészítő műhelyben) – Utazás evezős sampannal (lapos fenekű kínai/maláj hajó) gyönyörű ültetvények között a bizarr vízi hálózaton, a csendes csatornák labirintusában, bepillantás a deltavidék halászainak, mezőgazdasági lakosságának mindennapi életébe – Utazás vissza busszal Saigonba – Késő esti indulás haza menetrend szerinti repülőjárattal (Emirates)
 • 15. nap: Dubai (átszállás) – Budapest (érkezés a déli órákban)

Utazás:           repülővel ill. autóbusszal, hajóval, vonattal, kerékpárral,

                        riksával, speciális helyi vízi járművekkel, stb.

Szállás:          szállodákban, aparthotelben 2 ágyas szobákban (1 éj hajón a Ha Long-öbölben, 1 éj vonaton klimatizált, 4 személyes hálókocsiban)

Étkezés:         reggeli, a Ha Long-öbölben a hajón ebéd, vacsora, reggeli

Várható időjárás Vietnamban az utazásunk idején!

Vietnam – méreteihez képest – észak-dél irányban rendkívül kiterjedt ország, programunk két szélső pontja között is közel 1500 km a távolság. Ebből fakadóan az ország különböző területeinek éghajlata nagyon eltérő, amit még az erős domborzati tagoltság fokoz. Januárban Hanoi környékén nappal 20 fok, Közép-Vietnamban 24-25 fok, délen pedig 28-30 fok hőmérséklet várható. Túránk teljes területén a január a legszárazabb hónap. Tehát magyarországi összehasonlításban – az egyes régiókban – késő tavaszi, kora nyári, nyári időjárást képzeljünk el többnyire száraz verzióban!  Mindez együttesen kedvező az általunk tervezett aktív természeti és kulturális programok megvalósításához.

A márciusi-áprilisi utazásunk idején a nappali órákban Hanoi környékén 23-24 ºC, Közép-Vietnamban 27-28 ºC, Saigon vidékén viszont 30-33 ºC várható a törzsértékek alapján. A csapadék valószínűsége ugyan valamelyest nagyobb, mint januárban, de ez az időszak is még a nyári monszun előtti száraz időszak része.

Vietnamba történő beutazáskor védőoltás nem kötelező, de a Hepatitis A, B ajánlott.